Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Metszés képes leírás - Kertészkedés, kert.tlap.hu
részletek »

Metszés - Kertészkedés, kert.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kerteszkedes.tlap.hu » Metszés
Keresés
Találatok száma - 8 db
A tavaszi metszés

A tavaszi metszés

A tavaszi metszés a tavaszi kerti munkák egy legfontosabbja. A metszés nem csak a fa alakja miatt fontos, hanem ezzel elősegítjük a jobb termőképességet. A metszés fajtáit az alábbi módon különböztetjük meg: a visszametszés, a ritkítás és a termőrész-ifjítás, amely az előző két metszés fajta együttes alkalmazása. A metszés legkedvezőbb időpontja a rügyfakadás megelőző időszak, azonban az 5C fokos hőmérsékletet mindenképp meg kell várjuk, hiszen a sebzéseken keresztül a növényünk fagykárt szenvedhet.

Gallyazás Budapest (Sozsra 2011 Kft.)

Gallyazás Budapest (Sozsra 2011 Kft.)

Budapest területén és vonzáskörzetében vállalunk gallyazást, gallyaprítást és fakivágást. Szakértő brigádunk ezen kívül még egyéb munkák elvégzésére is képes, többek között vízpartok, tópartok megtisztítása, nádvágás, illetve a legkülönbözőbb tereprendezési munkálatok, melyek fakivágással, gallyazással, vagy gallyaprítással járnak. A fakivágás házak között és nehezen megközelíthető helyeken nagy gyakorlatot és komoly felszerelést igényel, emiatt fontos, hogy szakértőkre bízza a munkát. Ha felkeltettük érdeklődését látogasson el oldalunkra és keressen minket bizalommal!

Gazdag terméshozamú metszés

Gazdag terméshozamú metszés

Fordítson időt arra, hogy szeretett alma-, körte- vagy cseresznyefáját, amely alatt az elmúlt nyáron olyan kellemesen üldögélt, egyszer alaposan megfigyelje. Ez azért fontos, mert Önnek kell megmetszenie. Kövesse tanácsainkat, és jövőre gazdag termést hozó, egészséges gyümölcsfái lesznek!

Jó szerszámmal, fele gőzzel

Jó szerszámmal, fele gőzzel

A klasszikus ismeretek szerint a jó minőségű, szakszerűen karbantartott metszőollóval legfeljebb másfél-két centi átmérőjű vesszőt, gallyat metszhetünk, a vastagabb ágak vágásához fűrészt ajánlanak a szakértők. A ház körüli díszkertek többnyire különböző életkorú növényekből állnak, sok-sok különböző méretű ággal. Olykor előfordul, hogy egy átlagos metszőolló nem elegendő például a rododendron vastag ágainak elmetszéséhez. A derék kertbarátoknak a sikeres vágás érdekében nemegyszer két kézzel kell nyomniuk az ollót.

Metszőolló

Metszőolló

Az Interfruit Kft. 1991-ben alakult. Kezdetben olasz őszibarack- és almaoltványok importjával és gyümölcstermesztési szaktanácsadással foglalkoztunk, majd a professzionális kertészeti vágóeszközök (metszőolló, ágvágó olló, pneumatikus olló, elektromos olló, fűrész, oltókés) kis- és nagykereskedelme vált meghatározó tevékenységünkké. Cégünk 1992-től forgalmazza Magyarországon az olasz KUKER (Castel D'Azzano, Verona) szerszámokat, majd 1997-ben megkaptuk a japán ARS (Sakai City, Osaka) márka képviseletét is. Választékunkat 2006-ban japán MAX gyorskötözőkkel, kapcsokkal és olasz szalagokkal bővítettük. Termékeinkhez minden fontos alkatrészt raktáron tartunk.

Hirdetés
Metszőollók tavasztól-őszig

Metszőollók tavasztól-őszig

A metszés a kertészet legkevésbé gépesíthető munkafolyamata, hiszen itt az emberi döntéseknek mozdulatról-mozdulatra szerepük van. A metszőollók kialakítása sokféle lehet a speciális munkafolyamatokhoz igazodva, néhány összefüggést ezért érdemes vásárlás előtt átgondolni: Ez későbbi munkánk hatékonyságát is fokozhatja.

Milyen legyen a jó metszőolló?

Milyen legyen a jó metszőolló?

Ha szép lassan is, de már érezzük a tavasz leheletét, és amennyiben a talajra rá lehet menni, máris hozzáláthatunk a tavaszi kerti munkákhoz. Ezek közül az egyik legkorábban végezhető munka a metszés, azonban előtte nem árt ellenőrizni metszőollónk állapotát.

Teszési tippek, trükkök

Teszési tippek, trükkök

Ha beteg cserjéket vagy fákat metszett, a betegség csíráinak eltávolítása érdekében az egész eszközt meg kell tisztítania fertőtlenítőszerrel vagy hígított fehérítővel. - Tárolás előtt vékonyan kenjük be olajjal az illesztéseket és a fémfelületeket.

Tuti menü